Hírajánló

A fonyódi Várhegy és Sipos hegy lankái közt van a mi óvodánk. Az 1977-ben épült intézményünkbe Cica, Napocska, Apróka, Manó és Csiripcsőr csoportokba várjuk a gyermekeket. Minden csoportban vegyes életkorú gyermekek járnak, így lehetőséget nyújtunk a családias légkörre, melyben a testvérek a nap folyamán is együtt lehetnek. Minden csoportban két óvodapedagógus, egy dajka biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését. Intézményünket a gyermekek szeretete, a játékosság, a gyermekekkel való egyéni bánásmód hatja át. A kicsik mozgásigényét a tágas, zöld napos-árnyékos udvarunk szolgálja ki. Hiszünk a vidámság és a mosoly erejében.

 

Farkas Évával, az ő: „Mosolyogtál már ma?” kérdésével, és a pozitív gondolkodást hirdető gondolataival 2014. tavaszán találkoztunk, amikor is Éva Fonyódra költözésekor felkeresett minket. Az első pillanattól azonosulni lehetett értékrendszerével, gondolkodásmódjával és céljaival. Követendő példaként a városban elsőként, mint óvoda és, mint bölcsőde azonnal csatlakoztunk mozgalmához, ami hosszútávon nagyon fontos, ha nem a legfontosabb, célokat szolgálja: pozitív gondolkodású, ezáltal boldog generáció felnevelését. Gyermekintézményekként duplán tudjuk átadni ezt az életszemléletet, egyrészt a nevelt-gondozott gyermekek felé saját viselkedésünkkel, illetve a szülőknek, akik manapság nincsenek könnyű helyzetben és igazán szükségük lehet ilyen típusú gondolatébresztésre. Ennek érdekében szinte azonnal csatlakoztunk a: „Mi egy mosolygós óvoda vagyunk” és a „Mi egy mosolygós bölcsőde vagyunk”táborhoz. Ezt címerrel tudatjuk mindenkivel aki kapuinkat átlépi. Szülői táblasegítségével naponta változó, megállásra késztető gondolatokkal próbáljuk eljuttatni az üzeneteinket a szülők felé, hiszen számunkra is fontos a pozitív gondolkodás és apozitív légkör, ezért aki intézményeinkbe belép, egy-egy pozitív gondolattal lehet gazdagabb.

Ugyanakkor kollégáink pozitív plusz kártya húzással indítják napjaikat, amik megváltoztathatják alaphangulatukat, ezáltal pozitív irányba mozdíthatják az adott napot. Emellett az öltözőben, mindenki által bármikor olvasható dolgozói táblahasználatával tovább  terelgetjük gondolatainkat a helyes irányba, hogy a kitűzött cél felé haladjunk nem gyors, apró, de biztos léptekkel.

A mosolygós Magyarországért mozgalom célja összecseng a bölcsődei és az óvodai nevelés alapvető feladatával, hogy egészséges gondolkodású, pozitív embereket neveljünk, ezért nem volt nehéz ehhez a kezdeményezéshez csatlakozni. A változás elindult, az idő mutatja majd eredményeinket...

Facebook oldalunk

Az oldal QR kódja