Hírajánló

Ez a mai nap több szempontból is ünnepi alkalom. Egyrészt Erkel Ferenc születésnapját ünnepeljük, másrészt előadást tart nekünk Pitti Katalin operaénekes művésznő, és nem utolsó sorban a legkisebbek pedig most válnak igazi „erkelesekké” a nyakkendő felkötésével és az avatással.

De nemcsak a kicsi elsősök, hanem végre én is újra „erkeles” lehetek. Kicsit hosszúra sikeredett a nyári szünetem, nem is éppen kellemesen teltek a napjaim, de annyi szeretetet, biztatást kaptam igazgató nénitől, a tanár néniktől, bácsiktól, tőletek, a szüleitektől, azon töprengtem, hogyan tudnám ezt a sok jót megköszönni.

Eszembe jutott, hogy a nyáron igazgató néni Budapesten járt, és lefényképezett egy iskolát, amin egy tábla hirdette, hogy oda olyan gyerekek, felnőttek járnak, akik tudnak mosolyogni, derűvel fordulnak a másik felé, segítik egymást.

Ekkor kigondoltam,úgy fogom meghálálni a szereteteteket, a felém kinyújtott kezeket, a hozzám érkező mosolyokat, hogy szerzek a mi iskolánkra egy ilyen táblát.

 

Felvettem a kapcsolatot a Mosolygós Magyarországért mozgalom vezetőjével, Farkas Évával, aki ezt a programot megálmodta. Ennek egyik eleme a kültéri tábla. Ehhez a mozgalomhoz az országban nagyon sokan csatlakoztak már: önkormányzatok, iskolák, óvodák, falvak, városok, szállodák, éttermek, kávéházak.

Felhívott telefonon a mozgalom vezetője Éva, akinek elmeséltem, hogy a mi iskolánkba milyen nagyszerű emberek járnak, a tőlük kapott szeretetet, ragaszkodást, figyelmet, pozitív energiát s a sok segítséget szeretném meghálálni.

 

Örült, hogy csatlakozunk a mosolygós iskolák közé, és ő is úgy gondolta, nagyon méltó helyre kerül a tábla.

 Ezt vallja:„Ne felejtsétek el, a mosoly szétterül az arcodon, meglágyítja a vonásaidat, simogatóan hat a lelkedre. A legtöbb mosolyt egy másik mosoly indítja el, ezért küldjél minden nap mindenkinek egy mosolyt, mert nem kerül semmibe, de nagyon sokat ér. A „mosoly vírus” is így terjed, és így lesz mosolygósabb Magyarországunk. „

Kérte, hogy hadd írhassa meg a történetemet a Mosolygós Magyarország honlapján, és küldjek fényképeket is az ünnepélyes átadásáról.

Szeretném igazgató néninek ezt a táblát átadni hálám jeléül, hadd hirdesse büszkén a járókelőknek, hogy ebbe az iskolába mosolygós, pozitív gondolkodású gyerekek és felnőttek járnak, akik csatlakoztak a Mosolygós Magyarországért mozgalomhoz, ráadásul egy olyan csodálatos napon, amikor kisdiákjainkat „erkelesekké” avatjuk.

VTV Pápa Magazin felvétele szól a jeles eseményről:

Facebook oldalunk

Az oldal QR kódja