Hírajánló

Kőszegen, a Központi Mosolygós Óvodáink úgy döntöttek, hogy kimozdulnak a megszokott környezetükből és eljönnek Fonyódra, egy Közösségkovácsoló tréningre. 33-an voltak.
Nagyon kellemes helyen tudtam őket fogadni, ugyanis a helyi kardiológus főorvos asszony Dr.Fauszt Terézia, aki a Feng – Shui Galériát is működteti, helyet adott nekünk, sőt pogácsával, kávéval, teával várt minket.

 


Annak ellenére, hogy hosszú volt az út, rövidnek tartották a tréninget a kollégák, szárnyalt velünk az idő. 

Arra is szakítottunk időt, hogy végigsétáljunk a Balaton leghosszabb mólóján, a Panoráma sétányról csodálhattuk a Balaton legszebb, Badacsonyra néző  látképét. Szeretettel vártak minket a feng – shui szerint átalakított, gyönyörű fekvésű Múzeumban is, ahol grátiszként bemutatkoztak a helyi hagyományőrző kishuszárok.
Tavaly Salgótarjánból jöttek el kollégák, ők itt is aludtak.

 

Szeretettel invitállak titeket, ha van rá lehetőségetek, akkor a Közösségkovácsoló Tréninget kössétek össze a magyar tengerparttal. Egy évben legalább egyszer szerencsés, ha kimozdulunk abból a közegből, ahol a dolgos mindennapjainkat töltjük.
 

 

Visszajelzések a fonyódi kirándulásról

 

 Sajnos a társadalom többsége nagyon magába van roskadva, bár néha nekünk is vannak gondokkal teli napjaink, amikor nincs kedvünk mosolyogni, de a gyerekek között ezen könnyebb átlendülnünk.

Mi óvodai dolgozók törekszünk arra, hogy a mindennapokban pozitívan gondolkodjunk. A fonyódi továbbképzés megerősítést adott az eddigi szemléletünkhöz. Azért még ránk fér egy kis fejlődés ezen a téren, de igyekszünk.  Ott is mondtam már, hogy keveselltem, szívesen hallgattam volna még tovább. A fonyódi kiránduláson nagyon jól éreztük magunkat. Köszönet a házigazdának, hogy beengedett az otthonába, csodás környezetben telt a napunk.

A pozitív kártyákat azóta használjuk és továbbadjuk. Nagy örömet okozva annak, aki kapja – elgondolkodnak a kapott gondolatokon. Ritkán adódik alkalom arra, hogy a kollégákkal ilyen meghitt hangulatban, egymás előtt megnyílva beszélgessünk.

 

Közvetlen, családias. jó hangulatban telt el a nap. Kellemes kikapcsolódást és feltöltődést jelentett számunkra. Nagy érzelmeket szabadított fel bennünk. Sok valóságalapja volt annak, amit hallottunk. Elgondolkodtatott mindenkit. Mosolyt csalt az arcunkra a sok pozitív gondolat, de néha könnyekre is fakasztott, a meghatottság miatt.

Nagyon jó volt a témaválasztás. Szükségünk volt ilyenfajta feltöltődésre! Még többre lenne szükség a nevelési évben. A környezet csodálatos volt. A ház maga emelte a színvonalat, még oldottabbá tette a légkört. Öröm volt megismerni és hallgatni az előadókat, előadást. A kártyák olvasása a napokat pozitívabbá, a feladatokat könnyebben megoldhatóvá teszi. A fonyódi csapatépítő tréning hatékony volt. Formálta a közösséget, jobban összekovácsolódott a tágabb óvodai közösség. Az előadás pozitív tartalma gondolatébresztő hatású volt. Az előadó személyisége, pozitív gondolkodása, szuggesztív ereje mindenkiben jó érzést keltett. Az egyéni megnyilatkozások őszintesége jó érzelmi hatással volt mindenkire.

A kedvezőtlen időjárás ellenére mindenkire jó hatással volt a balatoni táj szépsége, elragadó ereje. A pozitív üzenetek amik a kártyákon olvashatók megerősítettek abban, hogy örülnünk kell annak, ami jó van az életünkben, és mindig meg kell próbálnunk pozitívan hozzáállni az élet dolgaihoz, mert egyedül ez visz előre bennünket. Kolléganőimről sok szép dolgot tudtam meg a beszélgetések során.

Nagyon sok pozitív megerősítést kaptunk. Nagyon szépen köszönjük.

Szeretettel: Marika

Facebook oldalunk

Az oldal QR kódja