Hírajánló

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Évi! 

Végtelenül hálásak vagyunk neked, hogy felhívtad a figyelmünket a Mosoly Világnapjára. Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat a készülődésbe, ötleteltünk, alkottunk, szerveztünk és egy csodálatos hetet sikerült összevarázsolni. A csoportban a gyerekek egész nap a mosolygás fontosságáról beszéltek, mesét hallgattak a mosolyról, zenét hallgattak a mosolyról táncoltak is rá. Mosolygós fejecskéket színeztek, melyekből jókívánságok lettek. „Szmájlis” virágokat készítettek, hahota jógáztak, sok-sok ölelést, szeretet, mosolyt adtak egymásnak. Mi elkészítettük az óvodába járó gyermekeink mosolygós arcképével körülölelt kis tablónkat, melyet leragasztottunk a bejárathoz a földre, középen egy verssel a gyermekmosolyról. Boldogan keresik magukat a képek között és mutatják magukat szüleiknek.

Elkészítettük a molinónkat is, melyet a Mosolynapi lufiengedős hátterünkként használtunk. Nagyon dekoratív lett, és mindenkinek nagyon tetszett.

Minden nap a Facebook oldalunkon idézeteket, dalokat, bölcsességeket osztottunk meg a szülőknek. Majd eljött az izgalommal várt nagy nap. A nap ragyogott, a gyerekek izgatottakvoltak. Kivonultunk az óvoda előtti térre. Elvittük magunkkal a készített mosolygós virágokat és letűztük a molinónk elé. Majd egy nagy smile-vá álltunk össze és egy dalra táncoltunk. Ezután következett a jókívánságokkal teli léggömbök elengedése, és a járó-kelők mosoly kártyákkal való megkínálása. Emlékként minden kisgyerek egy smiles lufit vitt magával.

Az előző napi kiscsoportos szülői értekezleten mesélte az egyik anyuka, hogy egész héten otthon a kisfia mindig odaszaladt hozzá, belenézett az arcába és megkérdezte: „Anya mért nem mosolyogsz? Mosolyogjál!”

Fontos üzenetet tudtunk adni a környezetünknek, a gyerekeknek, egymásnak és mindenkinek  aki látta a mai napi mosoly köszöntő kis „performanszunkat”. Két hét múlva a Tesz-Vesz napi mulatság egyik napján az Óvónénik színháza egy kis mesével fog kedveskedni a gyerekeknek, ami a mosolyról fog szólni.

Köszönjük a lehetőséget. Néhány fotót mellékelek ízelítőként.

Szeretettel üdvözöllek, és mosolygós szép napokat kívánok!

Szabó-Biczók Tamásné

(Zsuzsi)

    

                 

 

  

Facebook oldalunk

Az oldal QR kódja