Hírajánló

„Én, Te, Ő = MI” – KÖZÖSSÉGKOVÁCSOLÓ TRÉNING

Az önfejlesztés és közösségfejlesztés terén egyaránt az egyik legfontosabb kérdés az, Hogyan viszonyulunk életünk történéseihez?    

Tréningjeink interaktívak, közösségre szabottak, mondhatni „családiasak”, az intézményvezetővel történő előzetes egyeztetés alapján kifejezetten a szükséges területekre összpontosulnak.

 

Probléma-megoldási módszereink javarészt szerteágazó élettapasztalatainkra épülnek, így – a pozitív visszajelzések alapján – hiteles javaslatokkal tudunk szolgálni a tréningen felmerülő élethelyzetekre.

Módszertanunk lényegi eleme, hogy a tréning végén „tartósítjuk” a pozitív megerősítéseket.

Az együtt töltött idő alatt rájövünk arra, hogy mindenkinek van valamilyen erőssége, és mindenki olyan értéket képvisel ott, ahol van, amit nélküle nem kapna meg az adott kollektíva.

A tréningek korábbi részvevői számára jó hír, hogy van lehetőség a folytatásra is, amely során egy csodálatos, természetbe visszavezető meditáción lehet részt venni.

Érdemes továbbá áttekinteni a jelképeinket is, amelynek lehetőségével országszerte, sőt határainkon túl is élnek a közösségek, és amelyek a felnőtteknek adnak alkalmat a napi szintű pozitív feltöltődésre.

  

 

Pozitív tréningre pozitív visszhang - a Vecsési Mosolyorgszág Óvoda köszönőlevele 

"Óvodánk, a Vecsési Mosolyország Óvoda, mivel évek óta elkötelezett híve a pozitív gondolkodásnak, 2018 tavaszán örömmel csatlakozott a "MOSOLYGÓS INTÉZMÉNYEK" hálózatához.

Farkas Éva pedagógus, lélekgyógyász, a Mosolygós Magyarországért kezdeményezője még tavasszal kereste fel intézményünket.

Az Évával való találkozás meghatározó élmény volt életünkben, és nem fért kétség hozzá, hogy a Vecsési Mosolyország Óvoda egyenes ágon csatlakozik az említett hálózathoz.

Megannyi ötlet és jó gyakorlat gondolata fogalmazódott meg bennünk; így a csatlakozásunk napja és a táblák leleplezése 2018. április 24-én mindkét telephelyünkön a gyermekek és a szülők együttes részvételével, a Zöld hetünkkel egybekötve történt meg az óvoda udvarán.

 

2018. szeptember 17-én szerveztük a Vecsési Óvodák IV. Szakmai Konferenciáját, amelyre Évát is meghívtuk előadónak, és örömmel vártuk lélektöltő előadását.

Terveink közt szerepelt az őszi időszakban egy "Mosolygós fa" ültetése is, hiszen Zöld Óvodaként is szeretnénk azt a pedagógiai attitűdöt közvetíteni, miszerint a pozitív gondolkodásmód és a mosoly sok mindent összeköt és fel/megold."

Kovácsné d’Elhougne Ilona
mesterpedagógus, köznevelési szakértő,
óvodavezető, német nemzetiségi óvodapedagógus

 

 

 Életképek mosolygós címereink avatóiról

 

   

 

 

 

Facebook oldalunk

Az oldal QR kódja