Hírajánló

A Lánycsóki Óvoda és Bölcsőde referenciáját "vágatlanul" adom közre, mert szakmai... Sok intézményvezetőnek nyújthat segítséget :)
Nincsenek véletlen találkozások: ezt igazolta a mi esetünk is az intézményvezetővel és helyettesével. Pont ott voltunk, ahol kellett, és pont akkor, amikor kellett...

"Kedves Éva!

Visszajelzést kértél a nálunk töltött délelőttről, hát most eleget teszek kérésednek.

Hogyan is találkoztunk?

Februárban vezetői, márciusban intézményi önértékelést végeztünk. Az óvodapedagógusok elégedettségét az intézményi önértékelés keretében vizsgáltuk. Mind a hat óvónő kitöltötte a kérdőívet. Ezek a kérdések jobbára a gyermekekkel, szülőkkel, neveléssel kapcsolatosak voltak. Bár a kiértékelés alapján jó eredmények születtek, a vezető-helyettesemmel mégis azt gondoltuk, hogy csapatépítésre lenne szükségünk. Ennek az volt az oka, hogy szeptemberben új dajka került hozzánk a minibölcsődébe: a beilleszkedés, a befogadás nem ment zökkenőmentesen. Ezért év közben többször kellett megbeszélést tartani, békítgetni őket.

Április közepén óvodánkból három óvónő agykontrolltanfolyamon vett részt Pécsett, melyet Domján András tartott. Az egyik szünetben itt találkoztunk Évával és a Mosolygós Magyarországért Mozgalommal. Néhány szót váltottunk vele, majd összenéztünk a kolléganőmmel: nincsenek véletlenek… András előadása és az agykontroll lenyűgözött bennünket, és emellett itt Évával is találkoznunk kellett… Meghívtuk magunkhoz egy csapatépítésre, de mivel az áprilisi nevelési értekezlet időpontján ő már foglalt volt, ezért a júniusi nevelési évet záró értekezlet napjára beszéltünk meg találkozót.

Ezután jött egy megerősítés. Áprilisban, a tavaszi nevelési értekezleten megvizsgáltuk az intézményi klímát. Az információk, a visszajelzések az intézmény hatékonyságának növeléséhez, a szervezet fejlesztéséhez szükségesek. A kérdőív név nélküli volt. Tizenhárom fő volt jelen, Tizenhárom kérdőív került kitöltésre. Ezek alapján készült a kiértékelés.

Megdöbbenésemre a legalacsonyabb elégedettséget mutató területek:

    A nevelőtestület jó közösség: 73,8%

    Jó közösséget alkotunk: 75,3%

Ezt nagy pofonként éltem ezt meg. Míg az önértékeléskor csak a hat óvónő töltött ki kérdőívet, itt minden dolgozó. Egyértelmű volt, hogy csapatépítésre van szükségünk.

Eljött a nagy nap. A négy órás tréning rövidnek bizonyult. Hamar megtaláltuk a közös hangot, és bizony előtörtek az érzelmek is… Nagyon találó kártyalapokat húztunk, ki is elemeztük őket. Vásároltunk egy táblát, mely szerint „mosolygós intézmény” vagyunk, valamint egy táblácskát pozitív idézetekkel a nevelői szobába, hogy reggelente egy lap kihúzásával mindenkinek mosolygósan indulhasson a napja.

Gyakornokunk két hét múlva minősült. Ő annyira rá illő kártyát húzott, hogy még a portfólióvédő PPT-jébe is beletette. Én is találót húztam:

„Ha boldog akarsz lenni, légy az!” (Tolsztoj)

Ezzel a szép idézettel kívánok szép nyarat, jó feltöltődést és sok boldogságot!

Örülünk, hogy megismertünk. Azt gondolom, még találkozunk…

Szeretettel ölellek: Szabóné Villányi Marianna
a Lánycsóki Óvoda és Mini Bölcsőde intézményvezetője

Lánycsók, 2019.06.18."

  

Facebook oldalunk

Az oldal QR kódja