Ebben az évben a Mosoly Világnapja 2017.10.06. 

Harvey Ball, a szmájli ősatyja 1999-ben létrehozta a Mosoly Világnapját (World Smile Day). Azt szerette volna, ha ezen a napon mindenki ajándékozzon egy mosolyt a másiknak vallástól, lakóhelytől és politikai hozzáállástól függetlenül. A mosolynap dátumát minden év októberének első péntekére tűzte ki.

 

 

Magyarország huncut mosolylogója 2010. március idusától indult el mosolygós körútjára nagy sikerrel.
Benne rejlik az ősi kódunk: Egy kicsit kancsal, de nyílt tekintetű. Egy kicsit csálé szájú, de bizakodó, és azért ekkora, mert politikamentes.

 

 

 

MMM MOSOLYGÓS MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM

MINDÍG MINDEN NAP MOSOLYOGJ

 

Néhány oktatási intézmény, ahol már megünnepelték a "Mosoly világnapját":

 

Gyöngyös, Dobó Úti Bölcsőde, 2017. október 6.

Így ünnepelte a Mosoly Világnapját Magyarország első Mosolygós Bölcsődéje Gyöngyösön!

"A Mosoly Világnapja alkalmából mosolygós délelőttöt rendeztek a Dobó Úti Bölcsődében. Az intézmény második alkalommal csatlakozott az akcióhoz, ezúttal is lufikat engedtek a magasba egy-egy pozitív üzenettel ellátva, és egy mosolygó arcot is formáltak a kisgyerekekkel. A bölcsőde számára különösen fontos ez a nap, hiszen 2013-ban megkapta a mosolygós bölcsőde címet.

Gyönyörű napsütéses délelőtt várta a bölcsiseket a Mosoly Világnapján. A kicsik és gondozóik együtt pakolták ki a székeket az udvarra, hogy megalkothassák a mosolygós arcot.
Az intézmény már második alkalommal csatlakozik a világnaphoz, céljuk, hogy pozitív gondolkodásban neveljék a kicsiket.

– A múlt számára egy maradandó emléket szerettünk volna most is állítani, a gyerekeknek pedig örömet okozni a lufi felengedésével, amely szintén most is tartalmazott pozitív üzeneteket azoknak, akik majd megtalálják, ha szétdurran a lufi. Egy mosolygó szájat próbáltunk a gyermekekkel megformázni, a nyakukba pedig mosolygós arcokat akasztottunk – mondta el Debrei Andrásné intézményvezető.

Az összefogás célja, hogy 2040-re egy sokkal pozitívabban gondolkodó generációt neveljenek fel, melynek legjobb táptalaja a bölcsőde – emelte ki az intézményvezető.

– A munkánk során is szem előtt tartjuk, hogy a gyermekek mosolyban nőjenek fel, a pozitív megerősítéseket nap, mint nap megkapják részünkről, ugyanúgy a dolgozók is, a mosolyfalunk is működik még, és a szülőket is minden nap pozitív üzenetekkel várjuk. És szeretnénk ezt mindig, és nem csak ezen az egy napon mosolygunk, és ezen az egy napon vagyunk pozitívak, hanem az év összes napján – hangsúlyozta Debrei Andrásné.

A Dobó Úti Bölcsődének saját mosolyfája is van, amit mindig gondoznak a kicsik, és ezen a napon különleges mosolygós ételekkel is várták a gyerekeket."

http://gyongyostv.hu/33379-a-mosoly-vilagnapja-2

 

 

Fonyódi Óvoda és Bölcsőde, 2016. október 7.

43 postagalambbal repítették a magasba a pozítív üzeneteiket.

 

 

Mosoly világnapja a Tesz-Vesz Óviban, 2016. október 7.

Budapesten is megemlékeztek a "Mosoly világnapjáról" a Tesz-Vesz Óvodában. Filmrészletünk erről az öröm- és mosolyteli napról készült. Köszönjük a film késztőinek, hogy megosztották velünk a sok mosolyukat.

 

CSIP - CSUP MAGÁN ÓVODA -  Zugló  2016.10.07.

 

 

Kiskunhalas, a Szilády Református Gimnázium

Kiskunhalason, a Szilády Református Gimnáziumban mosolyfát ültettek az iskola udvarán a diákok és pedagógusok közösen. A mosoly lufik pozitív üzeneteket vittek szerte - szét. :)

 

2015.október. 2., Mosoly világnapja a Fonyódi Óvodában

 

 

2015. október 2. Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola

"Ma, a Mosoly Világnapján a következő projektet valósítottuk meg: iskolák minden tanulójával és dolgozójával, valamit a szülőkkel és a meghívott vendégekkel (Perbál polgármestere és a képviselőtestület tagjai) átöleltük az iskolát. Ezzel is az összetartozást, az iskolánk szeretetét és a pozitív gondolkodást igyekeztünk erősíteni. Az "átölelés" alatt Bagdi Bella: Világomban minden rendben van című cd-je szólt az iskolarádión keresztül. Mindenki nagyon jól érezte magát. Remélem, hogy a mellékelt fényképek önmagukért beszélnek. :)"

 

Ringató Óvoda Veszprémben

 Ismertető az óvodáról

Facebook oldalunk

Az oldal QR kódja